четвъртък, юли 16, 2009

Толкова е лесно


Оптималното решение как да си държиш езика зад зъбите
За да се прочуе като умен човек, мъжът трябва да знае и умее много неща.

Умният мъж трябва да бъде осведомен за всички важни новини. Трябва да разбира от политика. Трябва да получи подобаващо образование. Трябва да има добра професия. Трябва да умее да издържа семейство. Трябва да предизвиква възхищение у женените и уважение у другите мъже. Трябва добре да разбира характера и поведението на различните хора. Трябна да бъде надеждна опора за своята жена. Трябва да може да я защити при нужда. Трябва да знае как да поправи крана в кухнята, как правилно да забие пирон и как да поправи кола. Трябва да бъде душата на компанията, да умее да поддържа разговор на всяка тема. Трябва да притежава искрящо чувство за хумор и да не цеди думите. Трябва да бъде спокоен, уравновесен и разсъдителен. И още много други неща трябва да умее.

Жената, за да й излезе име на умна, трябва само да умее навреме да си затвори устата.

На пръв поглед, ще кажете, на кой животът е по-лесен?

Но ето ти на, да овладее космическите пространства, да оглави Народното събрание и да сглоби автомобил от подръчни средства на жената й е по-лесно, отколкото да успее да си замълчи в нужния момент.

Терзае ме въпросът: дали умението да си затвориш гагата, преди да успееш да изръсиш нещо ненамясто е вродено качество, или и на това човек се учи?

1 коментара :

Анонимен каза...

Учи се, ама трудно :-)

Публикуване на коментар