вторник, юли 28, 2009

За някои танцът просто е живот

Този клип мислех само да го туитна, но осъзнах, че там твърде лесно и бързо ще потъне в потока от нови неща. А той е толкова изключителен, че просто ще е жалко това да се случи.

Вероятно има хора, които не се впечатляват от такива неща, но когато човек като мен е абсолютно дървен на дансинга, а като фотограф е снимал балетисти и знае много добре колко важно нещо е пластиката, въпреки вродената ми антипатия към съвременните клубни танци... това 11-годишно дете от Полша просто ме оставя без думи. Невероятна пластичност, просто тръпки да те побият:


Това е запис от шоуто You Can Dance, където Камил Кухажевски участва извън конкурсната програма, доколкото възрастта не му позволява да се яви като състезател. Но дори и на тази възраст хлапето е пожънало достатъчно много награди - носител на Световната купа и световен вицешампион по танци в стил "електрик-буги". Това поне за мен не звучи особено вдъхновяващо, малко като в стил "световна купа по изпомпване на вода с ръчна помпа", но все пак съзерцанието на този танц поражда в мен неочаквано удоволствие.

1 коментара :

nofearinc каза...

Виждал съм го и преди, страшен е младежът, евала за пластичността!

Публикуване на коментар