четвъртък, юли 09, 2009

Всичко, което сте искали да знаете за световното господство II


Колко е важно да изглеждаш лош
Главното за злодей от световен мащаб е имиджът. Изящната бронирана маска на заварчик, безумните очи, изкуствената челюст от неръждаема стомана и малкото зайчe в ръкава ще придадат на Вашия образ вид на завършен психопат. Не забравяйте, че задължителни условия за постигането на световно господство са маниакалната шизофрения, сатанинският кикот и щателно скриваното под черна маска в формата на кофа уродство! Макар че си спомням история, когато знаменитият Дарт Вердър не постигна господство заради Императора, така че може да минете и само с крива физиономия и черен чаршаф. Но във всеки случай трябва да имате Окото! Кърватото Око! Желателно не върху цялото лице (засега още лице). Желаещите да постигнат пълно и несподеляно с никого владеене на eкстрасензорни способности да се запишат за прием в трети кабинет при доктор Манхатън. Да, демонстрирането на висящ син член е задължително!

Още малко за външния вид. Задължително: черен, замайващ с мрака си плащ, ръкавици със стоманени нокти, облаци пара от широките ноздри, железни ботуши с черепи, огнедишащи кучета на верига и синя триъгълна шапка! Настоявам на това, защото идеалистичният възглед върху световното зло не е изчезнал. Но в този вид по-скоро ще попаднете в психиатрично заведение за особено буйни моделиери, отколкото на трона на повелител на света. Помнете, триредов костюм с класическа кройка и също толкова класически сив цвят плюс многообещаваща усмивка на търговски пътник са безотказно оръжие в борбата за световно господство. Именно така Кока-Кола и японската автомобилна промишленост покориха нашата малка планета.

Някои начинаещи Повелители на света в началото на кариерата си тръгват по пътя на най-малкото съпротивление, снабдявайки се с плашещи околните части на тялото. Това може да бъде брада от пипала, стоманена кука, чугунена глава или чифт междуконтинентални балистични ракети под мишницата. Трябва да ви предупредя, че да се зацикляте върху един образ е горе-долу толкова непредвидливо, колкото и на седемгодишна възраст да си татуирате на кокалчетата "Теди Кирчева – любов завинаги". Помнете, чe хорският страх има склонността постепенно да изчезва, така че острата конкурентна ситуация на пазара на Повелители на вселената ще ви заставя непрекъснато да търсите нови превъплъщения. Експериментирайте с имиджа на брада, чалма и гранатомет, пиян каубой на щурвала на самолетоносач или инспектор от ХЕИ. Особено плашещо впечатление прави образът на кашляща свиня, кашляща кокошка, риба с температура и грипово болен жител на Земята.

Впрочем не би било зле още сега да обмислите Вашата предизборна кампания за Повелител на Вселената. С какво смятате да сплашвате електората? С масови разстрели, изселване, огньове и изтезания? Вие сте остарели като гилотина без вградена цифрова камера! В нашето време на победила криза народът трябва да бъде държан в страх чрез галопираща хиперинфлация, повишаващи се непрекъснато лихви, брадва по пенсиите, приватизация на болници, данък върху земята и други подобни ефективни средства.

За пълно съответствие на имиджа на Повелител на Вселената ще се наложи да си замените квартирата за нещо помпозно и готическо сред голи скали. Да, на леля ви ще й бъде трудно да ви носи през уикенда любимите сладки, катерейки се по отвесната стена между шипове и мини, но все пак нали трябва да жертвате нещо? Като говорим за жертви, ще се наложи да пожертвате привичния начин на живот. Световното зло е трудолюбиво по природа. Ще се наложи да забравите за спането до обяд, пищното ядене и бирата по петъците с приятели. Ще се наложи да ставате с първите петли, световното зло не го мързи да става по това време, да гризе за закуска вкоравен хляб, гладът придава настървение, а приятели няма да имате, така че няма и защо да пиете бира. Твърдо, болезнено и самотно? Свиквайте, това е глобалното зло.

В следващи издания на практическото ръководство (ако не ме домързи) очаквайте: трудното детство, помощниците на злодея, родствени връзки, транспорт и гибел от ръцете на героя.

0 коментара :

Публикуване на коментар