сряда, юли 01, 2009

Седмичният ми график

Като питат какъв ми е разпорядъкът на деня/седмицата, що да не отговоря? Не е секретно, нито е нещо кой знае какво. Макар че ако Марио ме беше попитал преди две седмици... отговорът щеше да е коренно различен. Тогава лягах адски късно (около 5-6 сутринта) и ставах около обяд. Сега, откакто съм сам, си лягам с кокошките и ставам с петлите :)

Сутрин съм стабилно на крак около 8. И при мен компът работи денонощно, така че още в сънено състояние се преглеждат някои основни табове. Само че при мен браузърите се затварят, защото на смотания ми древен комп паметта издиша, особено в огнения лисичок. Доскоро не ползвах Google Reader, а се оправях единствено с RSS четеца в Maxthon, но в крайна сметка капитулирах и за улеснение пъхнах в гугълския ридър всички блогове, които чета, оставяйки на локалния RSS четец служебните сайтове, които следя. Twitter и Edno23 са ми на един цък в лентата с Bookmark-ове на FF, останалото - както дойде.

Мейл клиент ползвам само за служебната поща, всичко лично е на web-интерфейси. Като изключим спама и досадните известия от Twitter за нови follower'и, при мен в мейла цари спокойствие (с изключение на служебните report-и от Google Analytics). Нищо чудно впрочем, както съм десоциализиран :) Така че основната ми грижа сутрин е преглед на RSS-ите. Ако нищо особено интересно няма в моята област, понякога си позволявам кратък прелет над блоговете и twitter, но все по-малко имам време и желание да го правя денем; обикновено това остава за нощите, когато не ми се спи. Ако хептен пък нищо не мога да извадя като читава новина, си отпускам още малко сън :)

По служебен - и не съвсем - навик на непрекъснато работещия комп постоянно е включено радио, обикновено на БНР, но понякога наминавам и към частните. Откак си работя от къщи, стабилен работен график нямам, гледам обаче да улавям актуалните неща в бранша в момента, в който се появят. Междувременно свободното време, ако изскочи такова, се запълва с четене/превод и техническа работа по шрифтове. Понякога и в нахвърляне на някоя блог-чернова или туитване на интересно клипче. Нямам големи мераци да излизам денем, макар че ако вечер изскочи нещо, може и да си подам носа. Но по принцип основно съм си вкъщи. Плащането на сметки и данъци, както и общуването с любимата на всички държавна администрация обаче ме изкарва от къщи по обедно време (с голямо неудоволствие). Градът денем ми се струва доста неприятен и пренаселен, въпреки че съм му свикнал.

Вечер е време за четене, слушане на радио (вече не с половин ухо, както денем), евентуално някои косвени служебни ангажименти. Между 20 и 22 часа е време за пазаруване и евентуално за чашка с някой приятел, после ако ми е останало нещо недовършено от деня, се добутва и е време за сън. По едно време се бях вманиачил нощем да гледам филми, но откак лаптопа сдаде багажа, киното... ами отиде на кино.

Уикендите... ами зависи. Понякога се вдигам по чукарите, макар че съм класически кашкавал-турист, така че в крайна сметка всичко завършва в някой селски ресторант :)

Питам се заслужава ли си да предавам нататък по блогосферката разни щафети (поне салам да бяха...). Чак да съм примрял от любопитство на кой как му минава деня, ще излъжа. Мисля все пак да подбутна разни девойки, макар че обикновено на мъжете им е по-интересно как им минават нощите, а не дните, но нейсе :)

И тъй, жертвичките на любопитството ми: Светла, Лидия, Ани и Енея. Хайде, колкото да не е съвсем хич без мъже, ще полюбопитствам и за седмичния график на Комитата.

2 коментара :

nofearinc каза...

Че как да не е интересен женският график? Сутрин: ставане в 6, излизане в 9 след 2 часа гримиране и час душ :) В кръга на шегата, де (maybe).
Файърфоксът го затварям 3-4 пъти дневно, но с end task, а не с нормален клоуз. Само така го пресирам да прекрати работа изцяло.

Събина каза...

Добре, добре, ще ви осветля, какво правя аз. Не знам за всички жени. :)

Публикуване на коментар