четвъртък, август 20, 2009

Доброто сърце на английските джебчии


Британските джебчии имат сърце. А българските политици?

Знаейки, че хората преживяват тежки времена заради проточилата се икономическа криза, 20 бивши джебчии решиха да започнат живота си начисто. Членовете на създадената от тях организация TalkTalk's дежурят на Трафалгар Скуеър и в централния район на Лондон Ковънт Гардън, както и на други най-посещавани от туристите места. Т.нар. "putpockets" незабелязано пускат в джобовете и отворените чанти на безгрижните минувачи банкноти от 5 до 20 британски лири. Акцията ще трае в Лондон до края на август, след което ще продължи и на други места из цяла Англия. Шефът на организацията Крис Фич обяви, че по такъв необикновен начин хората от TalkTalk's искат да зарадват хората в толкова тежкото за тях време. "Толкова е приятно чувството, когато даваш нещо някому. А британците предвид сегашната икономическа ситуация действително имат нужда от това. Всеки път когато пусна нещо в нечий джоб, се чувствам по-малко виновен от факта, че толкова години съм бъркал там", - добавя Фич.

Източник: "Ройтерс"

Кажете ми сега, не е ли това чудесно начинание! Защо да не го подкрепят и бившите политици? Нашите, естествено. Макар че може би и английските нещо крадват, но едва ли в такива мащаби. С удоволствие бих прочел следното:

Знаейки, че хората преживяват тежки времена заради проточилата се икономическа криза, 20 бивши крадливи политици решиха да започнат живота си начисто. Членовете на създадената от тях организация "Не сме стиснати!" дежурят около болници, приюти за бездомни и особено около пощите, когато там раздават пенсии. И незабелязано пускат в празните портмонета на бабите и джобовете на клошарите пачки банкноти. Шефът на организацията С.Станишев обяви, че по такъв необикновен начин членовете на организацията искат да зарадват хората в толкова тежкото за тях време. "Толкова е приятно чувството, когато даваш нещо някому. А българите предвид сегашната икономическа ситуация действително имат нужда от това. Всеки път когато пусна нещо в нечий джоб, се чувствам по-малко виновен от факта, че толкова години съм бъркал там", - добави той.
Абсурд, естествено. Няма бивш политик да подхвърля пари на бабичките. Но пък може доброволно да преведе няколко милиона обратно в бюджета, нали? Макар че не: оттам незабавно ще ги краднат други политици. Може би тогава да купят триста камиона с асфалт, които някога са откраднали, и поне на една от магистралите ще престане да има ями с размера на малък камион? В общи линии, надявам се да се позамислят да направят нещо по въпроса. Нима английският джебчия може да си позволи щедър жест, а нашият български политик - не?

0 коментара :

Публикуване на коментар