събота, август 22, 2009

Вечната война


Същинското Аз на жената
Понякога изглежда, че съществува цял план, който се реализира от всички представители на един пол, имащ за цел да разруши здравия разум на мъжа. Ако не ни подлудяват от похот, жените ни докарват до безумие със странностите си и непоследователното си поведение.

Дори това, че сме наясно с използваните за целта техники, не помага особено, тъй като изборът между достъпните техники - и изпълнението им, базирано на непредвидими намеци, води до неизбежния резултат.

Да, обвиняват мъжете, че държат властта в обществото - и потискат жените. Само че това е безнадеждно остаряла теза. Като поколение, израснало между конкуриращите се, но абсолютно несъвместими идеали на джентълменското поведение от 50-те и 60-те години - и феминизма от 70-те, мъжете от началото на XXI век са сигурни само в едно - в липсата си на права и начини да контролират каквито и да е ситуации, в които присъстват жени.

Каквито и да са обстоятелствата, обществото автоматично обвинява мъжа и оправдава жената в конфликтни ситуации - от развод до домашно насилие. И за всяко възражение, което мъжът може неохотно да направи по тази тема, има поне 20 жени, които изгарят от желание да използват креслив тон и вербални бойни изкуства, за да заглушат и обезсилят изложения аргумент (или поне този, който го е изрекъл, ако самият аргумент не подлежи на отрицание).

Какво мразят жените в поведението на мъжете? Всичко.

Така че запомнете, мъже: единственото средство, което притежавате, срещу което жените са безсилни, е логиката. Използвайте я.

2 коментара :

Анонимен каза...

Ваййййй, изчетох само една малка част от обвиненията към мъжете, вайййййййййййййййййй

И защо толкова много енергия да се хаби в нещата, които мъжете не правят както трябва, вместо в тези които правят както трябва, защо? винаги и по всяко време всеки може да намери в какво да обвини другия, защото никой не е перфектен.

Би ми било интересно да прочета и аналогичното за жените. Да видим мъжкия поглед върху нещата... Защо не започнеш една игра...

Събина каза...

Ох, да да ставаха всички неща в тоя живот с диаграми... :/

Публикуване на коментар