петък, август 21, 2009

Генетични мошеници

Една новинка от тези дни някак си мина незабелязана - на 19 августа пуснаха на свобода американец, досега лежал 20 години в затвора. Според официалното съобщение - защото чрез ДНК изследвания се е доказало, что не той е убил и изнасилил жертвата и всъщност се е озовал "на топло" заради съдебна грешка. Не искам да кажа нищо лошо за човека - и идеята на това, което ще кажа, не е да го обвинявам.


Само че подозрителният ми мозък забелязва особена ирония на съдбата в факта, че точно на 18 август израелската фирма Nucleix публикува резултатите от изследване, посветено на създаването на "фалшиво ДНК". И там се казва следното, цитирам:

"The current forensic procedure fails to distinguish between such samples of blood, saliva, and touched surfaces with artificial DNA, and corresponding samples with in vivo generated (natural) DNA".
С други думи, съвременните технологии и процедури за проверка на ДНК не са в състояние да различат образци с естествено ДНК - и такива с изкуствено генерирано от Nucleix ДНК.

Повтарям, срещу точно този американец не мога и не искам да кажа каквото и да е. Но ми хрумва следното - шубе ме е да си помисля даже колко милиона долара сега ще бъдат инвестирани в този бизнес. Интересно, научилите тази вест вече разпратили ли са я до познатите си по затворите?

Преди перяха пари. Сега е време да започнат да перат хора.

Ако можеш, докажи, че съм виновен. Какво като имаш мое ДНК?!
А, да! За малко да забравя. Скъпи писатели и фантасти, позволете да ви поздравя! Започва Епохата на генетичния пънк.

Сега всяка банда ще има познат генетик, а без връзки с биологична лаборатория гангстерите просто няма да бъдат смятани за сериозни гангстери.

И 18 август 2009 може официално да се смята за Международен ден на генетичния пънк.

0 коментара :

Публикуване на коментар