понеделник, юни 15, 2009

Хомо-фашизъм

На конкурса “Мис Америка” се получил казус, конфуз, направо скандал. Ами да: за мис Калифорния се оказало, че било избрано момиче, което има неимоверната наглост да има собствено мнение, при това абсолютно традиционално. Какво да правят организаторите на всички тези конкурси за красота с тяхната заявена търпимост, която в контекста на сегашния скандал изглежда като откровена дискриминация на хората с традиционни възгледи, включително и сексуални?!

Добре, да разясним какво е възмутителното.

Кери Приджийн, доскоро Мис Калифорния
Когато запитали една от кандидатките какво смята за браковете между представители на един и същ пол, тя казала, че по нейно мнение, повтарям – по нейно мнение! - бракът представлява съюз между мъж и жена. И какво се започва? Тази същата нещастна участничка в конкурса, която между другото е била сред основните кандидатки за победа във въпросния конкурс, бива лишена от титлата "Мис Калифорния". Защо? Заради това, че е изказала абсолютно резонно лично мнение в напълно коректна форма?! Честно, някой да вижда в думите й дори и следа от хомофобия? Или някакъв намек за нетолерантност? Аз определено не виждам нищо подобно. Но пък за сметка на това начинът, по който са постъпили с нея, за пореден път потвърждава, че се сблъскваме с разновидност на хомосексуалния фашизъм, който задължава всички да изповядват неговата вяра. С помощта на такива потресаващи по своята абсурдност и дивотия постъпки като лишаването на това момиче от титлата й заради напълно традиционални, одобрени впрочем от всички монотеистични религии, свободни, справедливи и разумни възгледи.

Случайно тя да е казала, че не бива да се разрешават бракове между гейове? Не. Да е твърдила, че подобни бракове или връзки са грях? Не, тя единствено е казала, че по нейно мнение бракът представлява съюз между мъж и жена. За което незабавно е била подложена на бойкот; ако бяхме в други времена, в съседство направо вече щеше да гори огънят на инквизицията. Кажете ми сега, накъде отива светът? И след случилото някой ще се да опитва да ми доказва, че представителите на гей-общността са истинско въплъщение на толерантността, доброто и уважението на мнението на другите? Абсурд.


Да, знам, че в официалното прес-съобщение се казва, че всъщност тя е "отказала да изпълнява задължения, свързани с титлата й". Това, което предизвиква съмнение за причините за лишаването от титлата, е фразата "общественото мнение надделя", с която Тръмп оттегля подкрепата си за победителката. Ако нещата опираха просто до неизпълнение на договора, защо изобщо общественото мнение е необходимо да надделява?!

Мисля, че отговорът е ясен.

P.S. Ако имате нерви за изтърпите тези кадри, вижте как според задалия въпроса е трябвало да отговори тя.

4 коментара :

Владимир Кабрански каза...

Неприятна история.Не мога да си обясня, как едни хора от дискриминирано общество се превръщат те самите в дискриминатори. Случва се редовно в различни сфери, не само за хомосексуалните.

Aria каза...

нормално е, момчета! нещо като ефекта на ластика - ако го опънеш яко и после го пуснеш, нищо чудно да те плесне :-))) не бих нарекла "фашизъм" реакцията, по-скоро е усилие да се насадИ сред обществото толерантност по метода на моркова и тоягата. като от друго не разбира...

Bloodymirova каза...

Абе кофти реклама си беше за самия franchise - и мистър Тръмп не се е накефил (всъщност той първо я защитаваше, ама както и да е). Истината е, че тя си е виновна - трябваше да се измъкне по-елегантно, за да не предизвика подобни реакции. Със сигурност по тея конкурси НЕ искат да изказваш личното си мнение, щот един вид говориш от тяхно име и те гледа цяла Америка (или поне по-загорялата част от нея).

Публикуване на коментар