сряда, април 22, 2009

SMS коментари на филми

Хора, дръжте ме, честно. Светът се е побъркал, искам да сляза.

Вие смятате ли, че хората, разговарящи в киното, са дразнещи? Мен лично просто ме изкарват от равновесие. А един нов маркетингов гений е намислил да направи нещата още по-отвратителни, като позволи на павианите в залата да изпращат SMS и Twitter съобщения, които се показват върху екрана заедно с филма. Райън Хийлд описва творението си пред "Чикаго Трибюн" като комбинация от Mystery Science Theater 3000 и Twitter.

Да, знам, че не сте в състояние да се концентрирате за повече от 5 минути. Трябва ли обаче да го виждам на екрана?
Технологията за реализацията на това чудовище в случая е без значение, важното е, че в рамките на филма повечето зрители изпращат по 40-50 коментара. Вие можете ли да гледате така филм? Аз определено не. Дори и с човек в прожекционната кабина, който филтрира най-очевидните цинизми, просто не ми звучи особено вдъхновяващо в кулминационната сцена на филма да видя под героите надписи от рода на "Някой ще ходи ли скоро за пуканки", "А тази песен коя беше?", или "Искам такава прическа".

Не, наистина. Вземете се разкарайте от киносалона, като не можете да си затраете, става ли?

1 коментара :

Анонимен каза...

Стига бе, това някаква абсурдна идиотия! Обаче ме успокоява фактът, че в България нещата пристигат със забаване, понякога известно. Та докато бъде въведена технологията (дано не) и докато стигне до българските кино салони, бая време ще мине. А и не мисля, че в Дом на Киното или пък във Влайкова ще има такова чудо ;) освен, ако не ги превърнат в МОЛ...

Публикуване на коментар