четвъртък, октомври 01, 2009

Политкоректност на деня

Окей, от самото начало си измивам ръцете. Не съм политкоректен - и не ми дреме. Но тази вест е толкова весела, че просто няма как да не надделея над мързела си - и да ви я поднеса, в случай, че сте я проспали.

Лондонската полиция набира за специалните части за охрана на кралското семейство гейове, лесбийки, трансексуални и цветнокожи, съобщиха от Скотланд Ярд.

Общо са обявени 30 места, като най-успешните кандидати ще служат в лондонските дворци и Бъкингамския дворец, както и ще пътуват в командировка в Шотландия. Всички новоназначени служители ще се включат в състава на специалното елитно подразделение SO14, където вече служат 400 офицери. В зависимост от опита на кандидатите заплатата ще варира от 28.6 до 41.2 хиляди британски лири.


Нетрадиционното си решение полицията обяснява с това, че в редовете на кралската охрана имало твърде малко представители на национални и сексуални малцинства. "Искаме да наемем най-добрите представители на различни лондонски общности. Специално каним кандидати от малцинствата в тези поделения, където такива хора са малко. В крайна сметка подборът ще се извършва по заслуги", съобщават от Скотланд Ярд.

Някои парламентаристи подложиха на жестока критика изявлението на лондонската полиция. Например консерваторът Филип Дейвис отбеляза: "Не зная дали членовете на кралското семейство ще се чувстват по-защитени, ако ги охранява транссексуален гвардеец. Това е смешно, защо просто не назначат тези, които най-добре се справят с задълженията си?"

Засега не е известна реакцията по съобщението на Скотланд Ярд на самата кралица Елизабет II. До момента тя не е обявила отношението си към перспективата да бъде охранявана от въоръжени малцинства.
"Божичко, отиде Калабуховата къща!" © Преображенски

Любопитно ми е какво би било отношението към въпросната перспектива на кралица Виктория... ако и тогава беше в сила съвременната политическа коректност.

1 коментара :

Кръстю каза...

О,Боже, това някаква нелепа лейбъристка шега ли е?! :-)

Публикуване на коментар