събота, октомври 10, 2009

Нобелово

Както каза един познат в ICQ, "It was about time for the Dark Lord to get a Nobel Prize." Мислех да си замълча по въпроса - поне тук, но не мога.


"Obama Peace and Prosperity" © Najee Dorsey

*********** на Обама **********, ********* Нобелова награда ******* *********** ********** ******************* **********************. ************** ************ Обама **************** ****************** ************** **************** *********** комитет ************* Обама ***** ****** ******** Обама ************************ награда *************: *** ******** ******* *****!

Затова *********** ************ **************** *************** *********** ********** ******* Обама ******************* **************** ************************** комитет ********* *********. ***********
************************ *************** награда ************** ****************** ***************
************* носители на Нобелова награда ************ ********* ************ Обама ** ***.

6 коментара :

Кръстю каза...

Май и Нобеловите награди за мир взеха да ги раздават като нашия "Стара планина", а ? :)

legrandelf каза...

Ще ми изпратиш ли нецензурирания вариант по пощата?

Мооооооооооля те! :)))))))))))

Чирков каза...

Номинациите за Нобелови награди приключват на 3 февруари. Така че очевидно Обама е свършил доста неща за двете си седмици президентство, за да бъде номиниран - и още повече избран.

А иначе, ако бъдем ехидни, нобелова награда за мир вероятно е заслужил с това, че този път Америка бомбардира Луната, а не Земята :)

Аспарух К. каза...

Ще разкажа една показателна история от преди две години - за жена на име Ирена Сендлер. Неотдавна тя се спомина на достопочтената възраст 98 години.

По време на Втората световна война Ирена, която е германка по произход, си издейства разрешение да работи във Варшавското гето. Стремежът й да влезе там не е случаен. Ирена Сендлер е знаела за плановете на немците по отношение на жителите на гетото и решава да спаси колкото може повече деца, преди те да бъдат изпратени в лагерите на смъртта. Като специалист по водоснабдяване и канализация, Ирена всеки ден посещава гетото и изнася оттам бебета в тайно отделение на сандъка си с инструменти. По-големите деца опакова в голяма торба, която крие сред различни натрупани върху количката й боклуци. Освен другото е водела със себе си и куче, което е научила силно да лае при появата на немски патрули. Войниците избягвали да се приближават към враждебно лаещото куче, а и лаят заглушавал издаваните от децата звуци. Сендлер успяла да изведе от гетото около 2500 деца. Имената и фамилиите на всички спасени тя съхранявала в стъклен буркан, скрит между корените на дървото, което растяло в нейния двор. Децата тя давала на добри хора, които се съгласявали да ги приемат в семействата си. Накрая Ирена била заловена и предадена в Гестапо, където била подложена на изключително жестоки изтезания и й счупили двете ръце и двата крака. След войната тази жена направила всичко по силите си да открие оцелелите родители на децата и да събере отново разделените насила от войната семейства. Но повечето роднини на децата били загинали в пещите на концлагерите...

Та... през 2007 г. Ирена Сендлер бе номинирана за Нобелова награда за мир. Нобелевият комитет обаче не счете нейната кандидатура за достойна за Нобелова награда. Вместо нея победи Ал Гор - за слайдшоуто си, разказващо за "глобалното затопляне".

Мисля, че следващата година е време Нобел за мир да получи Хуго Чавес.

Публикуване на коментар