четвъртък, октомври 01, 2009

Мотивационно

Мотивационно - за писатели и журналисти. Впрочем - и за програмисти.

Такааааа... искам сега да вдигнете ръце и да преброите пръстите си. После да се опитате да размърдате всеки от тези пръстченца. След това поставете ръцете си върху клавиатурата и наберете някаква глупост. Почувствайте се щастливи.

Защо?

Защото е съществувал един човек, който не е могъл да помръдне дори един от пръстите си - нито на ръцете, нито на краката. Не е можел да каже и дума - нито дори да помръдне устни. Всъщност, ако бъдем буквални, той е бил почти стопроцентово парализиран. Единственото, което е можел да направи - е било да примигва с лявото си око.


И така, само с мигане, той е написал книга. Помощничката му бавно произнасяла буквите една по една. Когато чувал нужната, парализираният писател примигвал. Буква подир буква, ден подир ден. Книгата се превърнала в истински бестселър и по нея заснели дори филм, който отнесъл и няколко престижни кинонагради. Но не това в случая е важното.

Този човек се казвал Жан-Доминик Боби.

Преклонете глава - и каквото друго можете - в памет на този герой.

Само с примигване той е успял да напише цяла книга. А какво може да постигне човек, който умее не само да мига?

2 коментара :

Anito каза...

понякога падението е най-силната мотивация....понякога

fen каза...

Не мога да си представя, каква сила трябва да имаш, за да продължиш. Непременно ще гледам филма, а някой ден ще прочета й книгата(когато науча друг език или я преведат)
Благодаря за чудесната статия.

Публикуване на коментар