понеделник, март 30, 2009

ЕЕЕ Keyboard

ASUS са пичове и половина. И непрекъснато пускат нови чудеса от рода на ето тази клавиатура, наречена логично EEE Keyboard.

Клавиатура за чудо и приказ
Клавиатура ли казах? Глупости! В нея са запъхнати 1.6 GHz Atom процесор, 1GB памет, 16GB/32GB SSD носител, Wi-Fi и Bluetooth. Отстрани на всичкото отгоре е оставен допълнителен 5-инчов дисплей, който освен другото служи и за сензорно управление. Отзад има 2 USB-та, VGA и HDMI портове и звукови вход и изход. В по-читавата версия с 32GB памет и вграден WiFi адаптер тази играчка излиза $600.

Портовете отблизо
Естествено, на практика ползата от подобно нещо е практически нулева, освен за да се изфукате - отивате при приятели, вадите клавиатурата, връзвате към нея монитора и ето ви компютър. Ех, че сме гъзари. За същите кинти обаче можете да си вземете някое EEE PC и с него да правите същото, без чак такава гъзария. Хем е по-портативно, хем може да се използва навсякъде - и без монитор. Но гъзарията винаги надделява...

Ало, циниците там, които се обаждат, че това същото май сме го виждали преди 20 години под формата на ZX Spectrum и Commodore, да си затварят устите. Как може да сте срещу техническия прогрес!

0 коментара :

Публикуване на коментар