сряда, март 11, 2009

Боклучава одисея

Честно си казвам от самото начало, че нямам ни най-малко намерение да припявам на подетия при Еленко хор "Бойко, не ти вярваме". Не защото съм доволен от ставащото - според мен то е пълно безобразие, а защото виждам нагло отпуснали му края концесионери.

Орлов мост, вчера, ранен следобяд
Не съм склонен за всичко да виня властта. Още по-малко в случая вината е само на кмета, който е в заварено положение за договора с концесионерите по чистотата и го бламират редовно - дори при опитите да избере нови концесионери в някои райони. Не съм от вярващите в превъплъщението на Чък Норис в кожата на Бойко, но прагматично погледнато, ставащото ми прилича на огромна инсинуация от страна на "Новера". В стил "Като не ме щеш, събирам си парцалките контейнерите и си заминавам. И ще видиш ти!.

Орлов мост, вчера, вечерта
За мен най-разумното решение е просто да се забрани на "Новера" дори да припарват в тези райони и да пуснат конкурентите й да й свършат работата (поне веднъж, за да се махнат поне отпадъците извън кофите). Съответно това сега се бламира с празни обещания от "Новера", че сами щели да си свършат работата. И с поредни опити от суходолци да искат затварянето на сметището. В пика на кризата. Не ви ли намирисва това?

Това, което лично мен ме учудва, е настойчивостта, с която "Новера" се опитва да демонстрира наглост и да провокира към разваляне на концесията. Не го проумявам - ако аз бях на тяхно място, щях да се постарая поне да симулирам дейност, за да се види, че не бойкотирам Бойко (pun intended). Или някоя твърде едра риба стои зад тях, или просто са желязно уверени, че няма как да ги мръднат от въпросната концесия, която на софиянци май ще им излезе не златна, а направо платинена. И гарнирана с още някое Мазерати...

3 коментара :

Анонимен каза...

Tъпо е положението. При положение, че концесията не е развалена, "Новера" трябва да си чисти. Щом не го прави си нарушава договора, който разбира се аз не съм чела. Но ако там има клауза, че това е нарушение, не знам защо умуват дали да развалят концесията или не...

Аспарух К. каза...

Защо умуват, простичко и ясно: защото санкцията за неизпълнение на договора от страна на концесионера е нищожна - в сравнение с тази за предсрочното му прекратяване. Ако нещата затънат в съда, ще си гният там до 2012-2013, когато самата концесия реално вече ще е изтекла.

А кой е подписал подобен договор, не питай мен :)

Анонимен каза...

Абе то всички знаем, кой го е подписал... ама к'ва файда..

Публикуване на коментар