четвъртък, януари 28, 2010

State of the Union



Кратки инструкции от HuffingtonPost.com как да се слуша правилно речта на Обама State of the Union 2010.

Плюс, като допълнение, предварителна версия на текста на речта, изтекла в Интернет в последните часове преди произнасянето й:

Скъпи съотечественици!

В този безпрецедентно тежък час, Демократическата партия, Правителството и лично Президентът Барак Хюсеин Обама се обръщат към вас.

Състоянието на нещата в съюза е безпрецедентно.

Главен, потресаващ успех е изборът на първия афроамерикански Президент. Не всички се оказаха готови за подобен поврат на събитията. Расистите и техните помощници продължават съпротивата срещу избрания път - и в безсилната си злоба "гласуват" за консервативните наемници на Буш. Тези провокации са подготвени и проведени от десните екстремисти, по поръчка на западните специални служби. Страната обаче уверено върви по избрания път. Демократическата партия и Правителството обещават, че никакви трикове и козни на тези недобросъвестни изменници няма да постигнат нищо. Избирането на първия афроамерикански Президент е било, е и винаги ще бъде основното постижение на тази Администрация.

В икономическата, политическата и дипломатическа области обещанията за първата година от четиригодишния мандат са изпълнени. Гуантанамо е затворено. Под ключ. Ключът се намира в яйце, яйцето в ковчеже, ковчежето - в спалнята на Лидера на Демократическото Мнозинство в Сената. Световната общност ни обича по-другояче в сравнение с преди. Умната дипломация чрез копчето PEREGRUZKA ни отвори прозорец към Русия, през който нашите партньори ни показаха много. Икономиката се намира във възход, а броят на спасените, запазени и помилвани работни места нараства. Глобалното затопляне е спряно.

Но контрареволюционните врагове не спят! Сипят се злобни клевети от тях и техните пригласящи от т.нар. "консервативно радио", финансирано от петролни, фармацевтични, застрахователни, оръжейни, стоманодобивни, тютюневи, авиационни и телефонни корпорации, организации за търговия на дребно и обединени кооперативи на хранително-вкусовата и сладкарска промишленост.

През настъпващата година, Партията и Правителството си поставят за задача разобличаването и обезвреждането на такива елементи. Усилията ви са напразни, господа! Опитът да печелите от народното страдание ще бъде жестоко наказан. Предприятията, получаващи печалби, ще бъдат глобявани с максимални глоби в размера на печалбата си. Получените пари ще бъдат използвани за стимулиране на икономиката чрез наливането им в банкрутирали предприятия с цел спасяване на работни места.

[всички стават, шумно ръкопляскат и плачат]

1 коментара :

Пламен Бочев каза...

Дали пък Обама наистина се е захванал с "революционни" промени, след като предизвиква подобни пародии или просто всичко е политическа игра?...

Иначе "Спрях глобалното затопляне" е от една друга реч. Още непубликувана. На Бойко Борисов. :)))

Публикуване на коментар