петък, февруари 20, 2009

Миков така и не се научи да губи

Бях се зарекъл да не пиша скоро за политика, но днешната изява на МВР-министъра Миков ме вбеси до степен да наруша самоналожената си цензура на тази тема. Наглостта на ченгетата продължава - след толкова упоритата борба срещу безконтролното "слушане" на Интернет, сега въпросното лице Миков призовава парламента отново да преразгледа решението си. Защото, видите ли, ако не ни дебнат всички, щяла да се изгуби "оперативност".

Я колко интересни работи пишеш...
Че МВР няма как да е доволно, че прослушването на Мрежата в крайна сметка попада под параграфа на закона за СРС и изисква прокурорско разпореждане, е много ясно - но все пак очаквах да са се научили да губят с достойнство. Тц, братоци, тия няма да кротнат, докато не ги изгоним оттам. Не съм за драстични мерки, но май е време за нови протести, плюс - ако успеят да прокарат отново корекции, за да ни слушат безконтролно, и за дело в Европейския съд.

Аз самият имам известни резерви по отношение на някои от параграфите в приетия текст, отнасящи се до т.нар. "компютърни" престъпления, но като цяло все пак приемам решението на депутатите за приемлив баланс между многото, което ни се искаше, и многото, което и сега му се иска на МВР. Кой ще надделее, не знам, но утре със сигурност ще следя съботния "Сеизмограф", където Бого ще напрегне мишци срещу главсека на МеВеРе-то. Светла П. със сигурност ще приглася на властта, но се надявам поне да се чуе защо това, което иска МВР, е прекалено.

P.S. Който го вълнува, вече съм щастлив притежател на нов служебен лаптоп - Toshiba Satellite L30. Мудничък, но пък си работи от контакта като слънце. Батерията пак е мизерна (избутва с много зор към час и половина), но след разпадащия се Asus всяка по-читава машина е добре дошла. А, и с изваждането на данните не се получи особено - оказа се, че трошката лъже здраво за това колко минути живот й остават - и ме отряза още на десетата минута. Нейсе, важните неща ги измъкнах.

P.P.S. Колегите позорно ме метнаха, че тъчпада не работел. Ако бяха загледнали в BIOS, щяха да се убедят, че просто е деактивиран оттам. Обаче аз като роден гений се усетих едва няколко часа по-късно :)

1 коментара :

Анонимен каза...

Със здраве да си ползваш ноутбука - а тоя проблем с тъчпада и аз съм го срещал ; ))
Утре стискаме палци на Бого.

П.С. Нещо много бавно зареждат коментарите и изобщо нещата около самия пост...

Публикуване на коментар