четвъртък, декември 18, 2008

Morons Inc.: индийски адвокат го досърбя да забрани Google Earth

Продължаваме с дивотиите от новините. Сега пък на индийски адвокат му е докривяло на Google Earth, така че предлага услугата да бъде забранена по съдебен ред. Защото според него тя била използвана при планирането на атентатите.

Земля в илюминаторе
Според мен е време съдът да послуша уважаемия г-н адвокат Карканис и наистина да забрани тази услуга. След това терористите вече няма да могат да използват безплатния Google Earth, така че ще се наложи да отделят стотина долара, за да си купят карти от някоя платена услуга. Току-виж в такъв случай се разорят.

Ако има награда "Дебил на годината", г-н адвокатът определено води в класацията за първото място. Доколкото терористите също така са използвали и автомобили, не е зле г-н Карканис да предложи да се забранят и всички автомобили. Пък и доколкото са разговаряли помежду си по телефона, за да координират нещата, защо да не забраним и телефоните?

В общи линии най-добре обобщава нещата вездесъщият специалист по сигурността Брус Шнайър: "Бомбайските терористи са използвали Google Earth, лодки и храна" :)

0 коментара :

Публикуване на коментар