вторник, декември 23, 2008

Мазната Пиринска мутра й е време да си заминава

Двамата бойни другари са си лика-приликаНе ми е в стила да препечатвам дословно чужди публикации, така че само ще поставя линк към този призив на Григор. Към него само ще прибавя моите лични впечатления от въпросното лице, което в едни студени зимни дни през януари гонехме по време на онази злополучна обсада на парламента.

Ще припомня и песничката на Жоро Минчев, Бог да го прости, на един някогашен седесарски митинг:


"В нощта птица пак лети,
в нощта тихо тъгуваме аз...
и Георги Пирински".
Песничката беше по повод опита на въпросния другар да се кандидатира за президент, който тогава се разсъхна заради американското му гражданство. Нямам съмнения обаче, че с присъщото си дебелоочие ще опита пак. Още повече че Гоце май повече няма да може да се кандидатира, освен ако не прокарат и те някоя поправка в конституцията, която да му гарантира още пет години ловни излети в екзотични страни.

Пирински ми е противен отдавна, още повече че той е от малцината все още във властта от онова поколение, което му е отдавна времето да залязва. Ако някой си спомня, въпросният сегашен председател на НС преди години се подвизаваше и като външен министър - и какви простотии натвори тогава, не е за говорене. Когато научих, че БСП(К) го е издигнала за председател на парламента, направо не повярвах на ушите си. Той обаче отдавна надмина дори и най-големите ми представи за възможна наглост, безсрамие и гьонсуратлък. Друг е въпросът, че според мен само с писане няма как да стане, а е време да се съберем, да обсадим отново парламента (10 януари е близо, хей!) и да го изритаме оттам заедно с цялата му пасмина. Без предварително предупреждение, за да не успеят да се саморазпуснат овреме :D

0 коментара :

Публикуване на коментар