събота, декември 13, 2008

Итема са пълни кожодери

М-Р-А-З-Я!!!!Във връзка с проблемите със стария комп, имам някои преживявания с представители на българския ИТ бизнес, които просто нямам как да премълча.

В случай, че някой го вълнува какво се случи със старата щайга, все пак се намери AT захранване, при това работещо. Нищо от платките вътре не беше изгоряло, така че всичко си работи. Специални благодарности на Жоро П. за услугата, няма да я забравя, заедно с всичко друго, в което ми е помагал.

Но по време на търсенето, логично разпратих въпроси по мейла до няколко фирми за трошки секънд хенд. Повечето коректно ми отговориха, че нямат такива захранвания, един освен това ми предложи любезно цял комп с такова захранване, който отказах. И получих един мейл от "прекрасната" фирма Итема, с оферта в него. Имат AT захранвания, по 12 (!) лева парчето.

Наясно съм с принципите на пазарната икономика, знам, че когато търсиш нещо специално, при това спешно, логично е да ти предложат "специална" цена. И все пак... Последното захранване, което купих, ми струваше 3 лева. Дори ако исках, можех да си взема секънд-хенд ATX за по-малко от 10 лева. Може би някой реално вярва, че предложените ми захранвания от Итема са нови? Да бе.

Не че съм примрял за тези 9 лева в повече, които бих дал. В интерес на истината, ако нямаше откъде, вероятно дори сам щях да им предложа подобна цена, само и само да получа такова захранване. И все пак подобно кожодерство ми е дълбоко противно. И тъй като нямам други начини да се боря с подобни спекуланти, мога поне да ги избложа. Не може да искаш за нешо, произведено преди 10 години, извадено от купена на килограм неработеша трошка, цена по-висока от цял компютър от това поколение.

Поради това пожелавам на прелюбезната сейлс бичка, която се опита да ми пробута захранване отпреди 10 години на такава цена (да, Надежда С., за теб се отнася!), да й приседнат всичките кървави преброени левчета, които кирливата й фирма за секънд-хенд компютри е съдрала от гърбовете на закъсали като мен юзъри. Дано им фалира фирмата, и ако някой ме попита за употребявани компютри, никога няма да им пратя клиент.

1 коментара :

Анонимен каза...

Айде сиктир бе , закъсалия юзър - ти да не искаш подарък да ти го дадат ? Ти защо не ми подариш едно компютърче за два -три лева ? Ако 12 лева са ти много - ходи по кофите да си намериш нещо запазено и работещо добре с гаранция - клошар такъв !

Публикуване на коментар