понеделник, юни 25, 2007

Софийска вода, понеделник, 9:00

Никога не съм харесвал така наречените "концесионери" на нашенската вода, но сега вече направо ги намразвам. Когато е да напишат заплашително писмо, защото не си си плащал издутата до безумие сметка, винаги са налице. Когато обаче си застанал пред луксозния им офис, за да си платиш сметката с половината си аванс в ръка, въпреки че на упоменатата по-горе заплашителна бележка пише, че работят от 8:00, чакащата пред теб бабка те праща да погледнеш на вратата, където отвътре виси разпечатана на принтер бележка, според която те от май, разбираш ли, мой, работели от 9:00, и ни "благодарели за разбирането".

Ще ви благодаря аз на вас, няма що, значи трябва и да закъснея за работа, за да ви платя сметките. Някой резонно ще попита: ами що не ги плащаш по електронен път? Ами защото вече съм пробвал и ми се е случвало да се разправям половин месец, докато докажа, че изобщо съм платил нещо, като междувременно са ме заплашвали със спиране на ютилитис, както обичат да го наричат колегите от специализираните бизнес-издания. Освен това всеки частник си е със свои правила, принципи и принципчета. Примерно, за да си провериш колко дължиш на С.В., се налага да отидеш на сайта им, да се регистрираш, след това да потвърдиш регистрацията си, да влезеш с юзърнейма/паролата, да кликаш нещо там и едва тогава да прочетеш какво ще им плащаш. Ако имаше начин, най-добре да го бяха направили и да пращаш сканирана лична карта ли, що ли? Та да улеснят нещата малко повече.

Но не, няма да плюя само ВиК, и ЧЕЗ ще си го отнесе. Хайде, поне на сайта им можеш да си провериш по абонатния номер колко дължиш, признавам, това поне е удобно. Но за чий първо на първо местят тази информация и ме разкарват до новия им сайт, при положение че на сметките (които вече пък нямало да ги има, нали?) пише http://www.electro-sof.com/? Хайде, и това ще им простя, но изцепките с местенето на касите вече са върхът. Досега за две-три години съм сменил минимум четири каси, на които си плащах тока, и тъкмо свикнах, че поне една има, която да ми е наблизо - в банков клон около театър "София", и те за пореден път ми обявяват, че всичките им каси в ДЗИбанк се закривали, та да съм ходел на немай си къде си. В Халите например. И ми "благодарят за разбирането". Все едно имам някакъв избор, освен да проявявам "разбиране". Добре де, поне що не определите такова работно време, та човек да не се налага да излиза от работа, за да плати? Тц. А като отидеш на обед, висиш по час и повече, за да си дадеш парите. Европа ли? Извинете.

0 коментара :

Публикуване на коментар