понеделник, октомври 27, 2008

Ето на какви игри играят нашите деца...

Понякога разчистването на стари вещи води до неочаквани открития, като тези "20 семейни игри":
Школа за бъдещи политически лидери
Повечето от тях са откровени глупости, но едната е толкова култова, че просто не мога да се въздържа да не препубликувам правилата й тук. И така:

Упътване за игра "Политик"

Играта "Политик" е предназначена за деца от училищна възраст и по-големи.
Комплектация -един зар; -четири пионки; -банкноти;
Начало на играта. Преди началото на играта играчите избират "БАНКЕР", който контролира всички финансови операции. Банкерът раздава на всеки играч по 800$ на предизборната кампания.
Всеки играч си избира пионка и я слага на позиция СТАРТ. Играта започва този, който хвърли най-голямото число на зара. Играчът придвижва пионката си в зависимост от числото на зара.
- При попадане върху поле "Телевизионна реклама", "Печатна реклама", "Интервю за преса", "Реклама във вестниците" играчът плаща на банката сума, отбелязана върху полето.
- При попадане върху поле "Изненада" и "Спонсор", играчът получава от банкера сума, отбелязана върху полето.
- При попадане върху поле "Кръгла маса" играчът плаща на банката 100$.
- При попадане върху поле "Среща с избиратели" от своя цвят, играчът получава от банката 200$.
- При попадане върху поле "Среща с избиратели" не от своя цвят, играчът плаща на притежателя 100$.
- При попадане върху поле "Почивен ден" играчът пропуска един ход.
Край на играта. Играчът, който в процеса на играта, остава без пари и не може да плати сметките си излиза от играта. Играта се продължава дотогава, докато всички играчи направят 3 пълни обиколки по полето (т.е. когато играчът стига полето ФИНИШ, премества отново пионката си на СТАРТ). След това играчите преброяват наличните си пари, който притежава най-много пари е победител.

По-просто, логично и разбираемо обяснение на българската политика не съм виждал досега в живота си. В тези няколко реда (особено в последния!) се съдържа квинтесенцията на нашенската демокрация, при това достъпна дори за 10-годишни деца...

1 коментара :

Публикуване на коментар