понеделник, март 14, 2011

Жените са по-добри от мъжете

Не съм женомразец, честна дума. Даже обратно - абсолютно вярвам в това, че жените като цяло са по-добри от мъжете.

Съдете сами: ако един мъж е тъп, той е много по-лош от тъпата жена. По правило той представлява ограничено агресивно говедо, способно да провокира у другите само болка и страдание, докато тъпата жена може да стане нелоша домакиня, идеална любовница (глупостта е минимална, но не и достатъчна характеристика), актриса, моделка, ватман, шафнер, лекар, учител - и да всява у хората разум и вяра в добротата и вечните ценности.

Ама проблемът все пак е, че мъжете и жените са тъпи по различен начин. И точно заради това няма как да намерят общ език. Този специфичен тип тъпота, който доминира сред представителите на нежния пол, на английски се нарича ignorance - незнание, неведение, като често към него върви от само себе си думичката "блажено".

Женската тъпота е неведение и незнание, простичка и банална липса на познания, плюс липса на желание да придобива такива. Оттам растат и корените на всички истории за юзърите от женски пол, които няма как да им набиеш нещо в главата като знание. Защото те дори и не се опитват да разберат.

Мъжката тъпота е агресивна, повмирисана на тестостерон (сърдечно благодаря за което на пениса и останалите вървящи с него екстри) - и което е най-важно, действена. Тя е еквивалентът на това, което на английски се нарича stupidity. (Ако отворите който и да е речник и погледнете там какво точно значи stupid, повечето му значения се дефинират именно чрез действия: "…неинтелигентно или невнимателно поведение").

Затова любимата тактика на жените, когато нямат идея какво да правят, е да намерят човек, който знае - или просто да чакат, докато всичко се размине, а любимата тактика на мъжете е да тичат хаотично наоколо и спешно да правят някаква абсолютна дивотия, за да не стоят със скръстени ръце.

Но всъщност мисълта ми беше друга. Ако един мъж е умен, той за съжаление като цяло е по-добър от умната жена. Умните мъже изобретяват атомни бомби, айфони и струнни теории на относителността. Докато умните жени... те примерно откриват празници като 8 март, първи летят в космоса в ролята на първи жени в космоса - и помагат на съпруга си да открие радиацията; и 19 пъти по-рядко от мъжете получават Нобелова награда.

За щастие светът е изграден така, че кретените в него са в пъти повече от умните хора. А тъпата жена е по-добра от тъпия мъж, от което следва…

Да, точно това, което се опитвах да докажа от самото начало: жените са много по-добри от мъжете.


Пояснение за алтернативно надарените: това беше сарказъм (хаштаг #лопата)

9 коментара :

Аспарух К. каза...

Ми да заповядат, чакам ги с нетърпение :D

Жена каза...

Борбата с женското невежество е като борбата с природните бедствия - обречена на неуспех, ако търсиш пълна победа, но и триумф на волята и разума при всеки малък успех.

Анонимен каза...

'Затова любимата тактика на жените, когато нямат идея какво да правят, е да намерят човек, който знае' - или просто да чакат, докато всичко се размине -> леле, това е толкова вярно, че чак тръпки ме побиват...по мои скормни наблюдения тъпите жени са значително по-умни откъм survival от интелигентните си посесестрими обаче. едните опъват каиша, защото искат да са опора на половинките си и си носят наравно всяка отговорност, несполука и прочее, а другите се крият зад извининеието 'не знам и не мога, ти си мъж - ти се оправяй'. много тъжна зависимост

Анонимен каза...

Тъпите жени са също толкова вредни, колкото тъпите мъже. Всъщност това, че ги подценяваш те прави един не чак толкова умен мъж :)

Valkocompany каза...

Няма как да се съглася с теб.
1. жените са подли
2. жените са аморални
3. жените тайничко си мечтаят да бъдат феминистки
и т.н .

Анонимен каза...

хахах, много яко, много си забавен :)
плюс това, да отбележа си ужасно прав..)))
/подпис - не се чете, но определено е женски /
намиг. ;)

Анонимен каза...

И какво, умните жени не могат да постигнат повече от умните мъже ли? Мъжете някога да са отвоювали правото си за нещо? Нима това е малко? Всяка война, в която е въвличано човечеството, е мъжка. Това ли ви е голямото постижение бе, пикльовци?

Публикуване на коментар