вторник, април 21, 2009

За изборите

Между какво и какво избираме?

This is your last chance. After this, there is no turning back. Remember - all I am offering is the truth, nothing more.

- Ти си ни чужд, Стан. Време е да се върнеш вкъщи.
- Не мога. Отказах да гласувам и ме изгониха.
- А защо отказа да гласуваш?
- Ами, изборите са нещо чудесно, само че този път не ми дремеше, защото трябваше да избирам между клизма и сандвич с говно.
- Нима не знаеш, че винаги се налага да избираш между клизма и говно? От момента на първите избори в историята избираме между клизма и говно. Само те имат достатъчно подлост, за да стигнат толкова далеч в политиката.
- Вероятно сте прави...
...
- Разбрах, че е време да се науча да избирам между клизмата и говното, защото обикновено няма от какво друго да избирам.

© South Park (season 8, episode 8)

И като за финал - този убийствен клип на тема трябва ли да се гласува (не се съмнявам, че сте го виждали):

4 коментара :

Bunny каза...

Любима тема... а клипчето е много хубаво. Снощи слушах по RE:TV Момчил Баджаков то НБУ. Провели са изследване сред студенти Политически науки и Право в НБУ и в Югозападния университет. Показва, че ако всички млади хора гласуват, нагласите им са такива, че БСП няма да влязат...

Какво да си говорим повече! Винаги има смисъл да гласуваш...

Или ти искаше да е за избора по принцип?

Аспарух К. каза...

Хм, представителността на подобно изследване ми е бая съмнителна. Но все пак...

Иначе цитатът от South Park най-добре изразява какво е за мен положението с изборите. Нито една от алтернативите не ми допада, но все пак се налага да избирам. Със сигурност ще гласувам, и със сигурност не за червени.

Не за избора ми беше мисълта, по-скоро за алтернативите, между които избираме.

Bunny каза...

Представително е за студентите, защото е правено само с такива... :)Добрата новина е, че явно младите хора са си с акъла. Лошата, че най-вероятно няма да гласуват...

За алтернативите, моят любим цитат е от "Master and Commander" - на война и на мора винаги изборай по-малкото зло! :(

Григор каза...

Ако упорито вършиш нещо свястно, особено ако си в група, често групата почва да се води по акъла ти. Отначало има peer pressure в обратна посока, но упорстваш ли, в един момент малко по малко почва да "подхваща". Пробвал съм неведнъж.

Публикуване на коментар