вторник, януари 13, 2009

То бива безобразие, бива, ама...

Чета и не вярвам на очите си. Депутатите гласят балтията на бъдещи протести по Ларгото и пред парламента. Маскирано с още няколко измислени места, където също да не бивало да се протестира, които само подчертават каква е основната цел на поправката. Мазната Пиринска мутра излиза и обяснява за "отговорния диалог" и заплашва, че е "въпрос на техника" да открият мераклиите да протестират и да им покажат къде зимуват раците. Щели да се вземат мерки срещу "отрицателната енергия в максимално изострена агресивна форма". Ехо, има ли някой в тези глави? В кой век живеете? "Най-добре да дойдат танковете?" Това вече отвя главата на един държавник, надявам се да не се повтаря скоропостижно.

Жива верига
Единственото, което постигат с подобни мерки, е да убедят и малцината все още колебаещи се като мен гарантирано да отидат на протеста. Може и да не виждам реална алтернатива, но със сигурност вече знам, че тези повече не мога да ги търпя. Нито тях, нито безочието им.

Отделно едно силно "У-у-у-у" за господата другари от Студентските съвети, които побързаха да се дистанцират от утрешния протест. Най-много ме възмути коментарът им, че "ако се съберат поне 40 000, щели може би да размислят". Овце и конформисти.

Досега се въздържах да публикувам картинката с метлите и парламента, но мисля, че наистина й дойде време. Утре ще бъда на площада, ще мълча и ще гледам лошо. Елате и вие да им покажем, че не са вечни и така повече не може да продължава.

Аре метла, вън боклуците

1 коментара :

аз каза...

http://pinchoftaste.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html

без коментар :)

Публикуване на коментар