вторник, ноември 18, 2008

Трамваят, СерГЕЙ и 47-ият конгрес

Току-що мярнах при Иван Бедров клипа на БСП за 47-ия конгрес. Това просто не може да се опише с думи. Жалко само, че го няма в по-голям размер, ако може да се прожектира на билборд. Ако цитирам една моя доскорошна колежка: "malee uzas :(("



Това, което не ми побира главата, е кой имиджмейкър е създал това чудо. Ако аз бях на мястото му, вече да съм си направил собственоръчно харакири. Защото това дори не е смешно; ако би трябвало да го определя с някакви думи, единствените, които ми хрумват са "пенсионерски грайнд-хардкор". Само на тази генерация ли разчитат на следващите избори???

За момент се поколебах, не е ли това нечий бъзик. Дори отидох на сайта на БСП да проверя. Няма лъжа, няма измама! Там си е! Всичко обаче си идва на мястото, ако приемем, че именно провокацията е била целта на мероприятието. Тогава целият този фарс, който впрочем ние охотно продължаваме да раздухваме отново и отново, се разкрива просто като традиционна вирусна маркетингова кампания, в резултат на което хората обсъждат активно иначе дълбоко противната им партия… Добра или лоша, щом толкова се обсъжда, значи е постигнала целта си.

Кажете ми: по какъв друг начин биха ни убедили така охотно да предоставяме място на блоговете си за (дори и негативна) реклама на политическа сила, особено ако не сме й симпатизанти?

Още по въпроса: Иво Инджев
Любомир Минков
Слави Трайков
Пак Иван Бедров - разкадровка и анализ
Мирчо Попския - още един нелош анализ
Енея - защо клипът е провал
И накрая: Ивайло Желязков - размазващ анализ за смисъла на целия фарс

0 коментара :

Публикуване на коментар