понеделник, декември 29, 2008

Живот на пауза

Cashback е приятно и неангажиращо британско филмче с относително неизвестен актьорски състав, което доста ме израдва напоследък. Доста съзерцателно, точно като за любител на женските прелести като мен, плюс това гарнирано с твърде пиперлив на места хумор, който със сигурност ще скандализира пуританите. Лично за мен най-голямото удоволствие беше пълното издевателство над менидмънта като идеология - и към т.нар. спортна психология. Особено култов е епизодът с футболния мач с отбора на конкурентния магазин, както и единият от работниците в супермаркета с амбиции да бъде каратист ;)


Рядко съм бил толкова впечатлен от напълно неизвестен режисьор, който освен другото сам си е написал сценария и го е продуцирал. Не съм особен пророк, но предвещавам на Шон Елис чудесно бъдеще в киното (впрочем късометражното филмче, по което е създаден основният филм, е също на Елис и е номинирано за "Оскар"!). Същото е положението и с поне за мен неизвестния Шон Бигърстаф, който е в главната роля (въпреки че IMDB услужливо ми подсказва, че той се е подвизавал в екранизации на "Хари Потър"). Актрисата в главната женска роля (Емилия Фокс) ми звучеше също толкова неизвестна, докато не открих, че е играла и в един друг мой любим британски филм - Keeping Mum (въпреки това в по-голямата част от сюжета ми изглежда твърде безлична - просто има твърде британски външен вид).


Този филм в толкова отношения изразява точно моето отношение към живота, красотата и любовта, че някак си изпитвам трудности да го определя. Въпреки че съм стар циник, продължавам явно вътре в себе си да вярвам, че откриваш най-хубавото просто като не го търсиш - то някак си само идва при теб. В моя случай това става твърде рядко, но не спирам да се надявам :) В едно поне съм напълно съгласен с идеята на филма - "важна е всяка секунда".







В случай че филмът ви хареса, разгледайте и www.myspace.com/cashbacklefilm, където има още доста материали за филма, включително клипчета как е заснет и неща иззад кулисите.

0 коментара :

Публикуване на коментар